Aug 21, 2018 / Interiors
Private House in Peckham by Al-Jawad Pike

Private House in Peckham is a minimalist residence located in London, United Kingdom, designed by Al-Jawad Pike. The project provides a new two-story rear extension to this Victorian terraced house in South London. The existing narrow kitchen extension on ground floor was remove and replaced with a new light filled kitchen and dining area. The ground floor is expanded sideways filling the entire width of the plot with reconfiguration of the existing internal layout to incorporate a washroom and generous arrival hall. Volumetrically, the ground and first floor extension is articulated into two distinct volumes constructed from a light colored pigmented concrete block, which provide a subtle distinction from the main house. The windows in this new volume are made from oak, which has also been used in the interiors.

Photography is by Ståle Eriksen

View more works by Al-Jawad Pike