Sep 20, 2019 / Interiors
Llull Apartment by YLAB Arquitectos

Llull Apartment is a minimalist interior located in Barcelona, Spain, designed by YLAB Arquitectos. The project consisted of the remodel of an apartment located in a modern residential building inside the Diagonal Mar Park, a few meters from the beach. The owners, a couple in love with Barcelona, wanted to refurbish this apartment to enjoy the proximity to the sea and the quietness of this part of the city. They wanted to convert their two bedroom apartment into a comfortable and functional one bedroom home while having the main areas connected and open to the terrace through a spectacular window with views to the park and the sea.

The apartment achieves maximum storage due to the large floor-to-ceiling cabinetry along the perimeter and in substitution of the partition walls. The oak wood cabinets alternate with white lacquer wall cladding, that allow for a flush installation of the swinging doors and hide the sliding doors. The white lacquered cladding starts at the entrance and connects with the kitchen, separated by a pivoting door with JNF fittings. The custom-made kitchen is equipped with kitchen appliances such as the Novy Pure Line hood and the Franke Crystal Line sink and tap. The shelves in the back splash are decorated with Normann Copenhagen and Hay pieces by Möbler. The central white kitchen island features black stools by Aytm and ceiling lamps provided by Delta Light. The kitchen extends to the living room and the terrace, separated by a central element that hides a structural column and frames the sea view at the rear