Mar 01, 2013 / commercial
Dental Clinic by Paulo Merlini

Dental Clinic is a minimal interior located in Oporto, Portugal, designed by Paulo Merlini. The uncommon form, narrowness, vertical amplitude of the space and the two big glass facades placed on the main and back facade defined mainly the organization of the spaces. (10)

Name: Dental Clinic

Designer: Paulo Merlini

Location: Oporto, Portugal

Dental Clinic is a minimal interior located in Oporto, Portugal, designed by Paulo Merlini. The uncommon form, narrowness, vertical amplitude of the space and the two big glass facades placed on the main and back facade defined mainly the organization of the spaces.

The reception and waiting room it’s characterized by a big white box that floats in the air playing with the vertical amplitude of the space. The interior of the box minimizes the idea of being under a roof, giving the user a familiar sensation of comfort, and helping to calm down before the treatment.  From the “roof” a series of lamps float in the air, filling the space with light.

The floating box stops the excessive light and consequent heat, coming from the main facade by the end of the day, on the other hand her big mass pushes the rest of the working spaces to the back facade. This receives a great sky light, with the ideal conditions for working.

[polldaddy poll=6931968]

Photography by Joao Morgado