Jul 31, 2016 / Interiors
Along the Levee by R3Architetti

Along the Levee is a minimal interior located in Turin, Italy, designed by R3Architetti. This project arises from the client’s need to combine a two-room and a three-room flat into one apartment that would better accommodate the family’s new needs. The project strategy entails a clear division between the living and sleeping areas, and includes, within the distributive scheme, a little study area that would host the administrative headquarters of the family business. The architects defined an interior landscape through a prism, a levee that divides and, at the same time, conceals the most private functions of the house. Special care was given in finding a harmonic combination, often obtained through contrast: the earth’s dense texture is softened by the ethereal quality of the resin, the harshness of concrete is tempered by the warmth of wood.